416 – זה קורה לכולם

עדכון יולי 2022 – שבועיים אחרי שביקרנו במסעדה היא נשרפה ועכשיו הבעלים פתחו הדסטארט לגיוס כספים לפתוח פופאפ במקום אחר

במיוחד בשביל הכוכב מתאילנד

זמן: יום שישי בערב, יולי 2022

מיקום: הארבעה 16, תל אביב

רקע היסטוריה-416 (רחוב הארבעה מספר 16) נפתחה לפני יותר מ-5 שנים על ידי התאומים בן ואל רחמני, אליהם חבר השף דוד סיני ברזילי (עוגתה), בתור בר קוקטיילים / מסעדה עם אוכל טבעוני שמכוונת לכלל האוכלוסיה.

הסיפור: כשנפתח מקום טבעוני חדש בעיר זוהי סיבה למסיבה לטבעונים. בתקופת הקורונה נסגרו כמה שכאלו או שסתם ירדו ברמה, אך עדיין נפתחים חדשים מדי פעם, ה-J17 הינו דוגמא לאחד מוצלח שכזה.

ה-416 נפתח לפני יותר מ-5 שנים. אך למרות שחשבתי מדי פעם לבדוק אותו, לא ממש התלהבתי מהרעיון, בגלל המיקום במתחם הארבעה, ביקורות לא ממש מוצלחות, ומנות שמנסות יותר מדי לחקות מנות בשריות, שלא ממש עשו לי חשק ללכת לשם.

אבל יצא שהעכברושית ואני ציינו תאריך חגיגי ודווקא שמעתי עליו פה ושם דברים חיוביים. אז החלטתי לנסות אותו בכל זאת לכבוד המאורע, ועוד בשישי בערב, כששריינתי מקום מראש כמובן.

הגענו למקום לקראת 20:30. בחוץ היה די מלא, גם בפנים כך גילינו, כשהמארחת הובילה אותנו פנימה לשולחן קצת חשוך בPינה צד. ברקע התנגנו להיטי פופ מוכרים משנות ה-80 שהעכברושית אהבה (מדונה וכו').

למסעדה אין תפריטים מודפסים, כשצריך לסרוק את הברקוד ולהיכנס להתבונן בו באתר. אישית אני פחות מתחבר לזה כשיש הרבה אפשרויות יחסית ופחות נוח לגלול למעלה ולמטה כל הזמן.

מלצרית צעירה ניגשה אלינו, ומכיוון שלא הכרנו את המנות והמשקאות ביקשנו ממנה המלצות, אותן נתנה בלי יותר מדי פירוט או התלהבות.

ראשית היא לקחה מאיתנו הזמנה של המשקאות – קוקטייל 75ML על בסיס ג'ין לעכברושית (54 ש"ח) ו- The Orchard בשבילי (50).

כעבור דקה היא חזרה לקחת את ההזמנה של האוכל. בחרנו להזמין כמה מנות לחלוק בינינו – מנה ראשונה את ה"קלאמרי" מלך היער (50), ולעיקריות טופו אננס מוקפץ (74) וחלה עם "רוסטביף" (72) בעקבות המלצתה, עם האיולי הפיקנטי בצד.

לא עברו שתי דקות וקיבלנו את הקוקטיילים לשולחן. אלו היו מוצלחים, אם כי שלי לא היה מה שציפיתי לו דווקא, כשהוויסקי וההדרים לא הורגשו כפי שציפיתי לפי מה שהופיע בתפריט, וכמו כן הוא הוגש עם מקל קינמון חרוך בקצהו מה שלא היה רשום גם כן ונתן לו טעם מעושן.

בקושי הספקנו לטעום את הקוקטיילים, כשכבר הוגשו לנו מנת ה"קלאמרי" והמוקפץ טופו אננס יחדיו. קצת לא צפוי ואולי מוזר, כשהמנות מוגשות דקות ספורות בלבד אחרי שהוזמנו. עם הקצב המהיר של הגשת המנות השתנתה גם המוסיקה במקום להיפ הופ קצבי ורועש יותר.

ה"קלאמרי" היה פשוט פטריות מטוגנות בבלילה, נחמד אבל לא משהו מיוחד. המוקפץ טופו אננס דווקא הבטיח רבות – אננס הינו תוספת מוצלחת לדעתי לפיצות ומוקפצים בגלל השילוב של המתוק והחמוץ שבו – אבל די אכזב כשבמנה היו חתיכות אננס לא גדולות אותן ניתן לספור על יד אחת, יותר נכון היה לקרוא למנה מוקפץ טופו קישואים מהם היו לא מעט.

חלפו עוד מספר דקות וגם החלה עם ה"רוסטביף" הוגשה לנו במהירות לשולחן. מנה זו נראתה גדולה ומשביעה. אך לצערי פשוט היתה ממש לא טובה. הסייטן היה בחלקו חרוך וקשה ולא הזכיר בטעמו או במרקמו רוסטביף (אלא אם זה השתנה ב-15 שנים האחרונות מאז שאכלתי בשר לאחרונה), כשהרטבים שבכריך (כולל האיולי) היו כבדים מדי ופשוט לא הייתי מסוגל לסיים יותר מחצי מהחצי שלי מהמנה.

בשלב זה חל מהפך דרמטי לפחות בכל מה שקשור לשירות. המלצרית שלקחה לנו את ההזמנה וזרקה לנו את המנות במהירות שיא בהתחלה פשוט נעלמה לנו, לא באה לבדוק מה איתנו, לפנות את הצלחות, לשאול לגבי קינוח, כלום.

אחרי שעבר זמן והבנו שהיא לא תגיע ביוזמתה סימנו לה לבוא, כשהחלטנו להזמין בכל זאת קינוח שאולי יפצה על האוכל הבינוני ומטה וביקשנו ממנה המלצות. לא שאלו עזרו הרבה אבל החלטנו ללכת על הבראוניז או פאדג' כפי שהוא מופיע בתפריט (52), שדווקא היה לא רע אך לא פיצה על שאר הארוחה.

החשבון יצא 352 ש"ח, כשהנחמה היחידה היא שלפחות את זה שילמנו עם שובר buyme שהיה לי גם ככה. את הטיפ כבר שילמנו בלי שובר, לא שזה זכה לתגובה או תודה כלשהי מהמלצרית.

לסיכום: עשר שנים אני טבעוני ואכלתי במקומות טבעונים רבים בארץ ובחו"ל. חלקם ידעו לעשות מטעמים מיוחדים מחומרי גלם מהצומח והיו מוצלחים מאוד, חלקם פחות. ה-416 לצערי נמצא בתחתית הרשימה גם מבחינת האוכל וגם מבחינת השירות. אך בכל זאת המסעדה/מזללה לרוב מלאה מכל הפעמים שעברתי בסביבה. מהנסיון לחקות מנות בשריות במראה ובשמות כנראה שהם מכוונים לקהל הלא טבעוני דווקא (במיוחד לאלו שבלוטות הטעם שלהם התקלקלו מרוב אכילת בשר).

בדיוק באותו יום שישי התפרסמה ביקורת שלילית ביותר של שגיא כהן, שאני לא מחסידיו, על בר 51 (ממנו גם לא התלהבה העכברושית שהיתה שם בעבר עם חברותיה בעקבות המלצות של אותו שגיא כהן) – על האוכל, השירות ובכלל, אז כנראה שבסוף זה קורה לכולם.

2.5 כוכבים בסולם עכברוש העיר – אפשר לוותר, בשניט הסמוך יש גם דברים טבעוניים, מטוגנים או לא, עם בירה טובה ותמחור שפוי יותר

2 מחשבות על “416 – זה קורה לכולם

  1. פינגבק: אלפקה בר – הכל יחסי | עכברוש העיר

  2. פינגבק: מקומות טבעוניים בתל אביב – עכברוש העיר סוקר וממליץ | עכברוש העיר

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s