אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים – ניו יורק, ארה"ב 2017 (חלק ג')

אז אחרי בילוי קצר בניו יורק ואחריו טיול מהנה עם הבעז"ב והרבה בירה במיין ובוסטון חזרתי שוב לניו יורק.

יצא קצת ארוך אבל שווה לקרוא, שלא תפספסו את הבר מספר 1 בעולם ועוד.

השעה היתה כבר שעת ערב מוקדמת והסתובבתי באזור צ'לסי ובטיילת של  ה High Line. כעבור זמן מה הייתי רעב וניסיתי לקבוע עם המשועבד, ששהה אף הוא בעיר עם בת זוגו וגיסו, לארוחת ערב. הם התעכבו ואני חיפשתי משהו טבעוני נחמד באזור. למרות שעשיתי הכנה לפני, לא היה באזור משהו חוץ מהבלוסום, בה הייתי כבר בשנה שעברה ורציתי משהו אחר. נעזרתי ב-Google Maps ו Yelp לראות מה נמצא באזור וכך הגעתי ל Vita, גן עדן טבעוני להגדרתם, על השדרה השמינית ליד רחוב 18.

המקום, שנראה די חדש, היה אמנם ריק, אבל התפריט נראה לי מעניין, אז החלטתי להיכנס ולשבת בפאטיו שבפנים.

מכיוון שהייתי שם די לבד, זכיתי לתשומת ליבו האישית ועזרתו של המלצר הנחמד. בחרתי להזמין פאייה ויטה, עם צ'וריסו סייטן וללוות את זה בשייק פינה קולדה עם אוכמניות.

השייק הגיע במהירות, והיה חלק, מתקתק, חמצמץ וטעים. גם האוכל הגיע בעקבותיו מהר, כשהפאייה לא היתה גדולה מדי, אך די טעימה והרכיבים הרגישו טריים ואיכותיים. התפנקתי גם בקינוח – טירמיסו טבעוני, עם מרקם עוגתי, שהיה לא רע בכלל.

לאחר מכן הלכתי לפגוש את המשועבד וחבורתו שישבו ואכלנו במסעדה תאילנדית קצת יותר פופולרית ליד היוניון סקוור. כשהם סיימו רצינו להמשיך לבר קוקטיילים ספיק איזי איכותי ליד (Raines Law Room), בו כבר ביליתי בעבר בהנאה, אבל ויתרנו בגלל רשימת ההמתנה ארוכה.

בבוקר שלאחר מכן שוב הגיע הסוף שבוע, ואחרי המתנה בשמש הקופחת מתחת לגשר ברוקלין שמתי את פעמיי עם המעבורת אל צפון וויליאמסבורג ל Smorgasburg Market, שוק אוכל שפעיל בימי שבת וראשון.

בשוק יש שלל דוכנים מגוונים ומעניינים, דונאטס שעשויים מספגטי, צ'יפסים ונאצ'וס מיוחדים ועוד מאכלים מכל הסוגים והמינים. הסתובבתי קצת בין הדוכנים, שרובם לא היו רלוונטיים בשבילי, עד שמצאתי דוכן נחמד של בורגרים וסנדוויצ'ים מהצומח, שם הזמנתי בורגר סלק שהיה קצת חריף וקצת שרוף, אבל די טעים.

מה שנחמד בשוק האוכל, זה שהוא לא המוני מדי ולא תמצאו בו רשתות אוכל או מותגים מוכרים (מישהו אמר טעם העיר?), יש אזור ישיבה גדול ליד הדוכנים, הופעות, מוזיקה ועוד.

אחרי שסיימתי את הבורגר, הלכתי בחזרה לדוכן שראיתי בהתחלה, בו מגישים שייקים שעשויים מ-100% פרי, כולל הכוס בה שותים. הטעות היתה שלא הלכתי לשם בהתחלה, כי בינתיים התור כבר גדל, אבל השייק אננס היה שווה את ההמתנה.

המשכתי להסתובב ברחובות המעניינים בוויליאמסבורג, כשבסוף מצאתי את עצמי באיזה בר שכונתי נחמד – Sugarburg, בו גם כן מגישים שלל בירות בוטיק מהחבית, כשכמעט את כולן לא הכרתי (יש גם טייק אווי בבקבוקים מיוחדים). הלכתי על משהו מקומי – Bronx Summer Pale Ale שהרווה את צמאוני.

חזרתי למנהטן שם קבעתי עם קרובי משפחה להצגה וארוחת ערב. הייתי באזור הסוהו ולא ידעתי איפה כדאי לאכול ליד. שוב נעזרתי בחבריי המקוונים כדי לגלות שיש מסעדה אסייתית טבעונית בטווח הליכה –LuAnnes' Wild Ginger, שנראתה מאוד נחמדה.

ישבנו שם שני מבוגרים וילדה, והזמנו כמה מנות מהתפריט הנרחב – פנקייקים, שניצלוני סויה, אגרולים, דאמפלינגס תרד, מנת ירקות מאודים, אורז מטוגן עם כל מיני תוספות, דלעת ערמונים מאודה ונודלס כמובן. כל המנות היו טובות וטעימות (ולא שוחות ברוטב) בלי אף נפילה.

לקינוח הזמנו שתי מנות – בראוניז שוקולד עם גלידה וגלידת טופי מלוח, שגם הן היו מוצלחות, משם המשכנו לברודווי למחזמר טוב – School Of Rock, כשלאחר מכן כבר היה כבר מאוחר והייתי עייף מדי מיום ארוך מכדי לצאת ולשתות.

שוב הגיע הבוקר, כשאותו פתחתי עם קאפקייס טבעוניים מצוינים ב Erin Mckenna's Bakery הטבעונית, נטולת גלוטן ואף כשרה ב Lower East Side.

אחרי יומיים בניו יורק בלי קניות, החלטתי להמשיך עם המגמה, ולנצל את מזג האוויר הנעים לטיול בסנטרל פארק. בפארק היו לא מעט אנשים, זוגות שהתחתנו, הופעות רחוב ועוד, אך הכל ברוגע ונעימות, פשוט ליהנות. סוף סוף הצטרפו אליי גם המשועבד וחבורתו, שלקחו הפסקה מהקניות, ואנו טיילנו ביחד מסביב לאגם, ב Rabmle ועוד.

השעה היתה כבר כמעט 15:00, כשיצאנו מהפארק באזור השדרה החמישית, אך אני לא אכלתי שום דבר מהבוקר אז נפרדתי מהם וחיפשתי משהו לאכול בסביבה. ידידיי החדשים עזרו לי למצוא מקום טבעוני שנקרא La Botaniste לא הרחק משם אז אליו הלכתי.

זו היתה החלטה טובה, כשבמקום מגישים מגוון תבשילים טבעוניים בריאים וטעימים עם תוספות ועוד. אני הלכתי על הספייסי צ'ילי סין קרנה (ללא בשר) שהוגש על גבי קינואה ואורז מלא, תה לימונדה קר, ומוס שוקלד עם בראוניז לקינוח – ארוחה טעימה ומזינה.

לצערי לאחר מכן הגיע הזמן לקצת שופינג (רובו לא בשבילי), וכך ירדתי למטה כמה בלוקים על גבי השדרה החמישית.

הייתי צריך למהר, כי קבעתי שוב עם המתאמן הלוגם, שהזמין עוד כמה חברים, לצאת לבר, ולא סתם בר אלא ה Dead Rabbit, שנבחר כבר מספר אחד בעולם בשנים 2015 ו-2016 ע"י המגזין פורבס, והיה אצלי ברשימה כבר בשנה שעברה, אך לא הספקתי בו אז לבלות.

מה שנחמד בבר הוא שאי אפשר להזמין מקום מראש (אחרת כנראה לא היה לנו סיכוי), אז פשוט הגענו אליו לקראת 8 בערב וקיווינו לטוב (מכיוון שהיה זה יום חג, האזור בו הוא נמצא – הדאונטאון, היה די ריק, מה שכנראה שיחק לטובתנו).

נכנסו אל הבר שמחולק ל-3 קומות. הראשונה – The Taproom, פאב לכל דבר. השנייה – The Parlor, מקדש הקוקטיילים. והשלישית לאירועים פרטיים.

כמובן שלקומה השנייה היתה רשימת המתנה, אז לקחנו זמזם, ונכנסנו אל הקומה הראשונה, שהיתה עמוסה ובה היתה להקה בהופעה חיה. מבחר הבירות במקום יחסית לברים אחרים בעיר לא גדול, אך גם פה אפשר למצוא כמה בירות בוטיק מהחבית, אז הזמנתי לי Bells Two Hearted.

בינתיים הצטרף אלינו החבר הרביעי, שהתברר ששירת איתי בצבא לפני שנים, וגם בחור אירי שיכור במקצת שלא היה שייך אבל ניהל איתנו שיחה משעשעת.

בדיוק סיימנו את הבירות, כשהזמזם צפצף, ואנו עלינו כלאחר כבוד לקומה השנייה שם נמצא בר הקוקטיילים.

התיישבנו בשני שולחנות קטנים יחסית ליד הכניסה, ומלצרית בתלבושת אדומה הגישה לנו את התפריטים עם הסבר מצורף. תפריט הקוקטיילים הוא קומיקס על בכיכוב Dead Rabbit, כשאחרי כל פרק מופיעים 6 קוקטיילים, וכך מתפתח התפריט במקביל לעלילה מהקל לכבד, בתפריט כזה עשיר ומורכב קשה להתמקד.

אחרי דקות ארוכות וקצת שאלות החלטנו מה להזמין. אני פתחתי עם קוקטייל Bushwacker ע"ב קוניאק, שקדים, שזיף, אננס ועוד, כשבמקביל הזמנו גם קצת אוכל ונשנושים.

הקוקטיילים זרמו לשולחן, והאוכל (שלא היה העיקר) הגיע גם הוא מתישהו. בהמשך הזמנתי סיבוב נוסף הפעם את ה Holy Smoke ע"ב וויסקי, אגוזי מקדמיה, קוקוס, אננס ועוד.

שתיתי לא מעט קוקטיילים מוצלחים בחיי (וגם כאלו שלא), ואין ספק שאלו היו בין המוצלחים ביותר – מדויקים, חזקים, לא יותר מדי מתוקים או עם הרבה קרח, עם הכמות הנכונה של כל הרכיבים שבפה טעמיהם משתלבים.

נהנינו מהמקום, מהקוקטיילים, מהאווירה והחברה, אבל כל ערב מגיע מתישהו לסיומו וכך היה גם כאן. נשאר רק עוד יום אחד.

מזג האוויר ביום האחרון היה גשום וקריר. הסתובבתי ברחובות עד שהייתי רעב ולקחתי מאפה ומשהו מתוק טבעוני בדוכן ביוניון סקוור, שלא היו כאלה טעימים.

המשכתי להסתובב באזור הסוהו, הלואר איסט והאיסט וילאג', עד שבשעות אחה"צ, התחלתי להיות רעב. חיפשתי שוב בסביבה מקומות מעניינים, אך בגלל החג היו רבים מהם סגורים.

לבסוף הגעתי אל ה Urban Vegan Kitchen בווסט וילאג' – דיינר/לאונג' טבעוני, שבו החיות מופיעות בתמונות הסלבס שעל הקירות.

כמו אסיר שאוכל את הארוחה האחרונה שלו (במקרה שלי בניו יורק), החלטתי להתפרע. הזמנתי 2 מנות ראשונות – תירס רחוב מקסיקני צלוי על מקל עם גבינה טבעונית טעימה והכל, וברוקוליני שום פריך וטעים. למנה עיקרית הזמנתי את הבורגר עם צ'יפס, ולקינוח בראוני סאנדיי – יאמי! בהחלט קומפורט פוד כמו שאת המקום מתארים.

נותרו לי כמה שעות להשלמות, כשלפני שעזבתי את העיר לא ויתרתי על בירה אחרונה בפאב שכונתי בסוהו, בו הבעלים הוא גם הברמן שגדל עם הבר ב-30 השנים האחרונות.

 

לסיכום: לא צריך להתכונן יותר מראש בניו יורק, אם יוצאים (ומחפשים) מגלים מקומות נפלאים. נכון שתמיד עוזבים בתחושה שלא הספקנו מה שרצינו (אוכל, בילויים, קניות ומה לא), אבל זה רק משאיר לנו מוטיבציה לחזור שוב כמה שיותר בקרוב (או לפנטז על רילוקיישן שכנראה לא יבוא).

 

 

 

 

 

 

 

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים – ניו יורק, ארה"ב 2017 (חלק ג')

  1. פינגבק: לילי רוז – עיקרון הפשטות | עכברוש העיר

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s